Kakun kuorruttaminen suklaalla on nostanut verenpaineitamme jo niin paljon, että oli viimein ryhdyttävä toimeen ja alettava metsästää täydellisen suklaakuorrutuksen saloja. Useimmiten suklaalla kuorruttamisen seurauksena suklaata on ollut enemmän keittiön seinillä kuin itse kakun päällä, ja tuloksena on monesti ollut epämääräinen, rakeinen ruskea möhkäle. 

Etsiskelimme netin syövereistä vinkkejä onnistuneeseen suklaakuorrutukseen, ja tärkeimmiksi jutuiksi osoittautuivat kakun kunnollinen tasoittaminen sekä kuorrutuksen jäähdytys ennen sen kaatamista kakun päälle. Lisäksi parhaan lopputuloksen saa, jos kuorrutusta on reilusti ja sen vain yksinkertaisesti kaataa kakun päälle koskematta kakkuun paletilla tai millään muullakaan. 

Tässä kakussa tasoitteena oli voikreemi, ja se toimi hyvin. Kakku on pieni, halkaisijaltaan vain 15 cm. Kuorrutus valmistettiin siten, että kerma kuumennettiin kiehumispisteeseen ja kaadettiin pieneksi pilkotun suklaan päälle. Aikaisemmin olimme sekoittaneet lämpimän kerman sulatetun suklaan joukkoon, mutta tämä uusi menetelmä tuntui toimivan paremmin. Kuorrutus sai jäähtyä jonkun aikaa (ehkä n. 15 min) ennen kaatamista kakun päälle. Jollakin jenkkisivustolla kehotettiin jäähdyttämään kuorrutus noin 29- asteiseksi (Celsius), mutta meillä kuorrutus alkoi olla vähän liian tönkköä jo 38-39-asteisena, ja se oli pakko kaataa kakun päälle. Ilmeisesti seos olisi saanut olla hieman lämpimämpää, sillä reunoista ei tullut ihan maailman tasaisimmat, vaikka muuten kuorrutus valuikin kauniisti kakun päälle. Voi olla, että kakun pintakin oli vähän turhan kylmä, sillä kakku käytettiin pakastimessa ennen kreemin levitystä. Tässä kuorrutuksessa oli kermaa ja tummaa suklaata molempia saman verran, ja se tuntui olevan aika hyvä suhde. Kuorrutusta jäi paljon yli, mutta ainakin monien nettilähteiden mukaan sen voi hyvin pakastaa ja käyttää uudestaan. Lisäksi kuorrutusta on hyvä olla yli varsinaisen tarpeen, jotta pinnasta tulee tasainen. 

Ei tästä kakusta mikään täydellinen tullut, mutta selkeää kehitystä edeltäviin hirvityksiin (joista ei edes ole haluttu tallentaa kuvamateriaalia) on nähtävissä. Nyt kun vauhtiin kerran päästiin, harjoitukset varmaankin jatkuvat parin seuraavan viikon aikana 

 

Koristeiksi tein muutaman mansikan :)