Pienen miehen ristiäisiin toivottiin samantapaista kakkua kuin eräs KakkuHelmeltä löytyvä ristiäiskakku, eli ideat on apinoitu Pialta :) 

Kakun välistä löytyvät vadelma- ja valkosuklaatäytteet, eristeenä voikreemi ja päällä vaahtismassa. Tennarit ovat vaahtismassaa, palikat sokerimassaa ja pursotukset pikeeriä. Kokeilimme tähän kakkuun vaahtismassaa Pionilaakson ohjeella, ja siitä tuli aivan tasaista, kun yleensä vaahtismassa on kakun päällä muistuttanut lähinnä Kuun pintaa. Jotain taikaa Pionin ohjeessa siis on, kannattaa testata  Tosin kaulitsemisvaiheessa aikaisemmin koettujen kraatereiden sijasta vaahtislevyyn uhkasi kohota ilmakuplapullistumia, mutta kakun päällä niitä ei enää näkynyt. Silottelu ja tasoittelu kakun päällä jäi vähän puolitiehen, kun päällinen muuttui lähes heti hieman tahmeaksi ja "silityslauta" alkoi juuttua kakkuun kiinni. Helteellä taisi olla osuutta asiaan. Onneksi kakusta tuli kuitenkin ihan riittävän tasainen. 

Olen jo pitkään voivotellut sitä, kuinka kaulittavilla massoilla päällystettävistä kakuista tahtoo monesti tulla vähän pulleita tai ryhdittömiä, etenkin kun välissä on paksut kerrokset täytettä. Vähän turhan kauan meni ennen kuin tajusin (selvitettyäni asiaa leivontafoorumilla), että kakku kannattaa heti täyttämisen jälkeen heittää pakastimeen ja kreemittää jäätyneenä tai ainakin kohmeisena; helpottaa ja nopeuttaa koko prosessia huomattavasti. Kuinka paljon olemmekaan aikaisemmin tehneet turhaa työtä ja kokeneet epätoivon hetkiä.. 

 

Onnittelut vielä koko perheelle!