Ohhoh. Tänään lähti matkaan suuri, hieman yli sadalle hengelle mitoitettu kerroskakku hääjuhlaan. Pienenä tytönheitukkana en kyllä olisi yksin selviytynyt, kakulle tuli painoa ja kokoa melko mojovasti. Onneksi vahvempi osapuoli vastasi kakun siirtelystä ja nostelusta. Kakun alin kerros oli halkaisijaltaan 40 cm, seuraava 32 cm, sitten 24 cm ja ylin kerros 15 cm.

Pelkäsimme etukäteen kakun tukevuuden puolesta, sillä kakku piti kuljettaa vielä jonkin matkan päähän autolla (kuljetus ei onneksi koitunut pienen kotteromme tehtäväksi :D ). Kakusta tuli kuitenkin hyvin tukeva, eikä se huojunut yhtään. Kerrokset on tuettu Rouva V:n ohjeen mukaan samoja materiaalejakin käyttäen. Hieman epäilimme, kestääkö kakku ilman kaikkien kakkujen läpi työnnettävää pitkää tukea, mutta ei se tuntunut sitä kaipaavan ollenkaan.

Kakun paiston kanssa meinasi tulla ongelmia, sillä vaikka säädettävä reunavuokamme mahtuikin 40-senttisenä uuniin, ei sille löytynyt mistään alustaa! Hetken kirosimme rengasvuokia ja sitä ettei niissä ole pohjia (ja sitä, miksi kaikki uunipellit sekä uunin ritilä ovat liian pieniä), ja päädyimme lopulta virittämään foliosta pohjan vuokaan erinäisten tukien avulla. Ensi kerraksi hankitaan kyllä iso, uunin kokoinen metallilevy.. Seuraava jännityksen aihe oli sitten se, mahtuuko isoin kakku jääkaappiin. Onneksi mahtui, jostain syystä tällaisia asioita ei tullut ollenkaan mieleen suunnitteluvaiheessa.

Vaahtismassapintaan maalasin brush embroidery- tekniikalla kukkia. Olisi tehnyt mieli taituroida jotain monimutkaista kuviota, mutta päätin hillitä itseni ja tyytyä yksinkertaisempaan ihan vain sen takia, etten ainakaan vielä ole mikään tämän tekniikan erityistaitaja

Hääparilla oli oma koriste valmiina, jonka he sitten laittavat juhlapaikalla kakun päälle.

 

Tähän kuvaan tallentuivat vauhdikkaasti kakkua tasoittavat kätöseni..

..tässä taas sörkin kakkua muotoiluveitsen avulla.